1977-1978
Kommentar

Sæsonen 77-78: Damerne blev nedlagt uden yderligere snak!

Herreholdet var året før blevet nr. 5 i serie 2 og det giver normalt ingen oprykning. Men det var ikke normalt, for der manglede hold med lyst til at spille i Jyllandsserien. Alle hold i Serie 1 blev tilbudt oprykning til Jyllandsserien, men takkede nej. Først da turneringsudvalget nåede ned til nr. 5 i Serie 2, Ikast KFUM, fandt de et hold, der ville op i JS.
I 1977 var klubben ikke begavet med de helt store træningsforhold. Der fandtes endnu ingen Hyldgaardshal eller Ikasthal 2 og træningen foregik forskellige steder som Gymnasiehallen, Nordre Skole og Østre Skole. Der var imidlertid ikke for meget træningstid og normalen for seniorholdene varen enkelt ugentlig træning. Det mente "man" var for lidt til Jyllandserien. Derfor lavede lederne (læs Jyllandsserieherrer) den genistreg, at man indkaldte til et medlem- og tilmeldingsmøde forud for den nye sæson og bekendtgjorde, at træningstiden ville blive fordelt i forhold til tilmeldingerne. Da der (som forventet) kun kom et par damespillere, blev de henvist til at melde sig ind i en anden klub og herrerne gaflede damernes træningstid. Dameafdelingen var nedlagt uden yderligere snak.
 
Se det var et rigtigt kup!!! Herreholdet bestod det år af spillende træner, Bruno Dahl, ynglingespilleren Kenneth Petersen, førsteårsseniorerne Jan Erik Kjær, PG Mortensen, Søren Christiansen, Arne Knudsen m.fl. og seniorspillerne fra året før med stadig kendte navne som Gunnar Hauge, Poul "Dubbe" Sørensen, Rudi "The flying Sønderjyde", m.fl. Jørgen Donslund var dette år ikke med i truppen, da han var på idrætshøjskole. Holdet blev overraskende nr. 3 i Jyllandsserien - pæn fremgang fra 5. pladsen i Serie 2. I øvrigt satts holdet en rekord, som næppe er slået i klubben: I de første 8 kampe i JS spillede de 39 sæt!!
 
I ungdomsafdelingen var kenneth Petersen træner for herrejuniorholdet med Morten Køhler, Henrik Hven, Hans Wickman, Boje Skovhus (der som volleyspiller brugte kunstnernavnet Bo Jørgensen), Preben Rosenkilde, Knud Pedersen, Jan Würtz, Allan Holmbæk, Anders Skjærbæk, m.fl. Henrik, Morten og Allan fra HJ var trænere pigeholdet/miniholdet, hvor navne som Mette Petersen (Kenneths lillesøster) og Susanne Damsgård trak rimeligt tykke streger i klubbens historiebog. Blandt de meget unge minier var Peter og Anne Marie Donslund, Poul Erik Bak, Flemming Nielsen (der nu besøger Ikast Volley Cup med sit tyske hold Ulzburg) og Charlotte Risbjerg. 
 

U-21 landskamp

I forbindelse med NM 77 for U-21 herrer var Ikasthallen ramme om en landskamp mellem Danmark og Norge. Det var lagt ind som en del af Ikast Cup og fik Ikast Cup til at bryde mere eller mindre sammen, da hold og stævneledere lod hånt om turneringsplanen for at se kampen. Stævnet blev mere end tre timer forsinket og sluttede lige før kl. 22. Der var nogen der var utilfredse, men det gik godt med afviklingen af landskampen, hvor bl.a. Jørgen Breinholm spillede på det danske hold. Jørgen som senere skulle blive en flittigt dyrket afgud på Rolighedsvej 5 "Uro". .
 

Sæsonerne 78-79 & 79-80: Foryngelse ved Morten, Hans, Knud og Henrik!?

Årets største scoop var at vi fik en træningstime i Ikasthallen. 90 minutter mandag 17-18.30 og en aften i Bording Skoles hal. Medlemstallet steg fra 40 til 50. Morten, Henrik, Hans og Knud rykkede fra Junior til senior og skabte foryngelse på JSH. Der var igen to herrehold og 2.holdet vandt serie 2 og rykkede op i serie 1. 

 
Damerne med igen og klubbens første landsholdsspiller!

Damerne kunne ikke undværes og kom på programmet igen. Knud Pedersen blev træner for damerne, og ungdomsafdelingen blev stadig bredere og bedre. Hans Wichman Madsen blev som den første i klubben udtaget til ynglingelandshold og var en tur med dette hold til Sverige. 

 
I 1979-1980 blev resultaterne i ungdomsafdelingen endnu bedre. Et kanondrengehold var dette år tæt på at sikre Ikast den første tur til DM, men sygdom og dermed manglende evne til at stille seks mand til et stævne kostede førstepladsen i rækken, selvom alle modstanderne fik bank efter noder. 
 
Pigerne gjorde det også godt og de to hold vandt begge i Ikast Volley Cup 1979. Det var første gang klubben selv sikrede sig en førsteplads i Volley Cup, der dengang stadig hed "Rasmus Klump Volley Cup". På pigeholdet spillede Heidi Damsgård, Pernille Mørup, Anne-Marie Donslund, Charlotte Risbjerg, Karen M Rasmussen og Anette Medom, træner for pigerne var Kenneth Petersen. Hos drengene kunne man finde Torben Jacobsen, Poul Erik Bak, Henrik Kristensen, Peter Donslund, Per Mortensen, Lars Wickman Madsen og Steen Lauritsen, træner for drengene var Elin Markussen.